Ved hjælp af de attraktive vilkår for billeasing, så kan både private og erhvervslivet nu lease store dyre firehjulstrækkere til en yderst beskeden pris, idet de færreste har råd til at anskaffe sig en sådan bil på normale købevilkår.

Erhvervslivet har jo fuldt fradrag på alle leasingudgifter, så her kan man virkelig for små beløb får råd til store kraftige luksusbiler, men også mange private anvender i dag billeasing, når de i en periode har behov for en bil til et givent formål.

 

Former for leasing af bil

Billeasing består reelt af en leasingkontrakt mellem bilisten (leasingtager) og bilens udlejer (leasinggiver/autoforhandler), hvor leasinggiveren overgiver leasingtageren råderetten over bilen i en aftalt periode på normalt 12-36 måneder, hvorefter leasingtager nu afleverer bilen tilbage til leasinggiveren, og man kan eventuelt indgå en ny kontrakt helt forfra.

Leasingtageren betaler en slags udbetaling på bilen, som er en éngangsydelse, og hver måned i leasingperioden skal leasingtageren også betale et fast månedligt beløb (leasingydelsen), og i hele perioden skal leasinggiveren klare udgifter til service og reparationer på bilen.

Såfremt man leaser en ny bil, så kan man afdrage afgiften på bilen over en årrække, således man i starten slipper med en billig leasingydelse på bilen, men efter leasingperioden efterreguleres beløbet naturligvis, og denne form for billeasing kaldes dele leasing eller split leasing. Der findes også en meget populær form for billeasing kaldet flex leasing, hvor firmaet tillader medarbejderen at tage firmabilen med hjem til privatkørsel udenfor normal arbejdstid, hvorimod den ansatte blot betaler sin relative andel af leasing udgifterne, som afgøres af bilens kørte km.

Ved flex leasing indgås der to leasingaftaler, idet man starter med at anslå fordelingen af bilens kommende kørte km. Såfremt der skønnes, den ansatte vil køre 10.000 km årligt, og firmakørslen bliver på 30.000 km, så vil den ansatte dermed kun blive opkrævet en fjerdedel af de samlede udgifter på bilen, og efter ansættelsesperioden eller ved årets udgang foretager man så en efterjustering af leasingudgifterne ud fra bilens kørebog.

 

Billeasing især attraktivt for dyre luksusbiler

Det er hovedsageligt Mercedes og Audi, der kæmper om leasingkunderne i Danmark, idet bilerne er så luksuøse og komfortable, at sådanne kvalitetsbiler med firehjulstræk og andre smarte faciliteter normalt koster mellem en halv og en hel million kr., men man kan lease bilerne på meget attraktive vilkår, som ofte er omkring 5.000-8.000 kr. om måneden, og den reelle udgift falder jo, idet billeasing i firmaregi betaler staten jo en del af leasingudgiften, da firmaer har fradragsret på leasingudgiften.

Hvis den ansatte desuden har valgt flex leasing, så kan man måske nøjes med at betale en fjerdel af de månedlige leasingudgifter, så måske kan man for 2.000 kr. om måneden få råd til en af Audis store firehjulstrækkere som Audi A8 eller Audi Q7, mod man kun kan anvende bilen udenfor arbejdstiden men til firmabrug i arbejdstiden.

Audis hjemmeside fremgår enkelt, hvad de enkelte bilmodeller koster i månedlig leasingydelse. På den måde forkæler man sine medarbejdere, så de er tilfredse og yder en god arbejdsindsats, og medarbejderen betaler selv for frynsegodet, så alle er tilfredse med denne ordning.