Har du også undret dig over, hvad præcist fordelene ved leasing af bil er? Så skal du læse med her, hvor vi sammen vil blive klogere på flexleasing.

Når du leaser en bil, er du herre over bilen, præcis som du ville være, hvis du købte den. Forskellen er bare, at du ikke ejer bilen, det gør derimod leasingselskabet.

Du kan læse mere Information om flexleasing gennem linket, men start med at læse med her, hvor vi snakker lidt om leasingtyper.

Hvad er flexleasing?

Med flexleasing forstås der, at du leaser en bil med fleksible afgifter. I stedet for at betale den fulde afgift på bilen, som du gør med køb, betaler du i månedsvise rater og kun for den rum tid, hvor du leaser bilen. På denne måde taber du ikke penge, hvis du gerne vil udskifte dit køretøj ofte – du har alligevel ikke betalt for dyre afgifter.

Afgiftsraterne betales ud fra en fast procentsats, som er fastlagt af Skat. Jo ældre bilens indregistreringsdato er, jo lavere er procentsatsen, og jo billigere er den månedlige afgift dermed også.

Fordelene ved flexleasing

De billige og månedlige afgiftsbetalinger er selvfølgelig en af de helt store fordele ved flexleasing. Derudover er det også en klar fordel for dig, som gerne vil udskifte din bil ofte, som nævnt tidligere.

Flexleasing giver mere mening, jo dyrere og ældre bilen er. Jo dyrere bilen er, jo højere vil afgiften som regel værre, men eftersom at afgiften ved flexleasing er en fastlagt procentdel, vil det her ikke være lige så dyrt – specielt hvis bilen er mere end 36 måneder gammel ved leasingstart.

Du kan skifte mellem sommer- og vinterkøretøj, som du har lyst til, da du kun betaler afgift for en bil, der har plader på. På den måde forekommer der stor fleksibilitet i dit bilvalg gennem flexleasing.