Private bilister i Danmark har her i de senere år for alvor fået øjnene op for fordelene ved privatleasing frem for at købe en personbil til privatkørsel. Privatleasing er faktisk en bedre løsning for privatbilister på næsten samtlige områder, idet man kun har en fordel ved at købe en bil frem for at anvende privatleasing, når man er sikker på, man kender sin økonomi og transportbehov for de næste mange år ud i fremtiden dvs. mindst 4-5 år, og det kender mange mennesker ikke med sikkerhed. Der kan nemlig opstå ændringer i jobbet eller i familien, som ændrer ved dit krav til en bil. Hvis man derfor gerne vil køre i en nyere bil og til enhver tid kunne udskifte bilen til en anden og mere passende model, så er det meget mere fleksibelt og billigt at anvende privatleasing frem for at købe en bil trods de lave renter på billån.

Fordele ved privatleasing

De lave renteniveau har nemlig også presset leasingpriserne ned på biler, så derfor er det attraktivt med privatleasing, da konkurrencen er så stor på området, at man ofte kan starte med en meget lille engangsydelse samt en fast månedlig leasingydelse. På den måde kan mange meget nemmere komme i gang med at køre i en dejlig ny bil, da man kun skal koncentrere sig om at betale de faste månedlige omkostninger, men man slipper totalt for:

  • At binde sin likviditet i en bil.
  • At få et stort værditab ved salg af bilen.
  • At få uventede udgifter på reparationer og vedligeholdelse.
  • At få handelsomkostninger på bilen.
  • At skulle anvende samme bil gennem alle årene.

Man får til gengæld nogle fordele ud af privatleasing, som er:

  • Man har altid en nyere bil til rådighed.
  • Man kan bedre budgettere pga. fast udgift hver måned.
  • Man kan bedre få råd til at køre i en dyrere luksusbil.

Leasing er især en fordel ved dyre luksusbiler

Man kan desuden kombinere en leasingaftale med sit firma, såfremt man delvist kan anvende bilen til firmabrug, hvorved firmaet kan betale en del af leasingudgifterne, og forældre kan desuden lease en bil og placere deres børn som bruger nr. 2 i leasingkontrakten, hvilket giver børnene en mere lempelig overgang som bilist ved at anvende forældrenes anciennitet blandt andet hos forsikringsselskabet.

I dag kan man lave private leasingaftaler på 12-36 måneder, og de kan som regel opsiges forinden med kun 1 måneds varsel. Prisen for privatleasing beregnes ud fra et skønnet antal km, og hvis man kører for meget i forhold til det skønnede antal km, så koster det dyrt for de ekstra km, så derfor er det bedre at skønne for meget, da man som regel kan få refunderet overskydende km.

Man kan finde masser af nyttige informationer om privatleasing på Audi.dk, da Audi satser meget på privatleasing. Audi er nemlig især kendt for at producere dyre luksusbiler, der er meget kostbare for private at købe, mens mange private har råd til at lease en Audi uden store problemer.