Den amerikansk producerede bil Corvette er automatisk et synonym for en flot sportsvogn i høj kvalitet, der er kendetegnet ved et smart udseende, en høj tophastighed og en høj acceleration. Men man ser ikke så mange Corvette biler i Danmark, hvorimod de er en del mere udbredte i USA. Forklaringen på dette er ganske enkel, da danskerne elsker Corvette men ikke bilens pris med danske nummerplader. Corvette har et flot ry for at fremstille pålidelige biler til en lav pris, men især amerikanske bilister får glæde af dette.

Dette koster en typisk Corvette

Den nye lækre sportsvogn Corvette C7 kan faktisk købes for kun 370.000 kr., hvilket er en meget billig pris for en herlig og potent sportsvogn. Der er desværre tale om prisen i USA, da den med danske afgifter kommer op i ikke mindre end 2,0 mio. kr. Corvette C7 er ligesom tidlige modeller af Corvette meget eftertragtede, så de bliver nærmest revet væk hos forhandlerne.

Denne kraftige efterspørgsel gør endda, at visse biludlejningsfirmaer tager sig rigtigt godt betalt fro en Corvette, og der kommer kun 300 modeller til Europa om året, hvilket heller ikke kan klare efterspørgslen. Danmark må nøjes med 2 biler fra Corvette om året, og det er hos importøren Andersen & Martini i Gladsaxe. Umiddelbart kan det være svært at få 370.000 kr til at blive til 2 millioner kr., selvom man lægger afgiften på 180 % oveni, men det skyldes jo regnestykket, hvor man lægger alle omkostningerne sammen herunder forhandleravancen og øvrige afgifter.

Sammenligning af sportsvogne

Man kommer altid rundt prestigeagtigt i en Corvette, der oser af energi og stil, og der er virkelig også tale om en eksklusiv bil, der ligger rigtig godt på vejen uanset bilens hastighed. Det er en ren fornøjelse at sidde bag rattet på en Corvette, idet man er vejens konge i denne lækre sportsvogn.

Man kan naturligvis sammenligne en Corvette med en Ferrari eller en Porsche, men disse kan nok tage lidt flere omdrejninger end en Corvette, men Corvetten koster også under det halve i pris. Den holdbare konstruktion har gjort, at Corvette har vundet masser af priser på blandt andet de kendte 24-timers løb i Le Mans.