En SUV (sport utility vehicle) er et fleksibelt køretøj, der forener egenskaberne fra en terrængående firhjulstrækker med en stationcar, således den både er velegnet som firmabil samt personvogn og endda til kørsel på alle typer veje og terræn. De fleste SUV har et fast eller et fleksibelt firhjulstræk, der kan aktiveres efter behov og endda undertiden helt automatisk.

De fleste bilfabrikanter har SUV i deres sortiment af biler, og Audi har fremstillet SUV modellerne Q3, Q5 og Q7. Der er tale om biler fremstillet af solide materialer i meget høj kvalitet, der kan give en luksuriøs kørsel i mange år ud i fremtiden, så derfor er denne type biler ofte ret kostbare.

Heldigvis kan man som forbruger spare måske 10 % eller mere ved at købe en Audi, der er Audi Approved Plus (AAP), og på Audis hjemmeside kan man finde en lettere brugt Audi Q5 med AAP i deres sortiment til yderst fornuftige priser i forhold til nyprisen. Q5 er passende i størrelse og egenskaber til de fleste formål, og har man brug for en lidt større eller mindre model, så har Audi jo netop modellerne Q3 og Q7 til dette formål.

Dette omfatter AAP garantien

Bilforhandlere kan sjældent undgå at anvende visse biler til demonstrationskøreture samt måske at ombytte en bil for en kunde, der vil købe en anden model. Derfor får man et lille udvalg af lettere brugte biler, der typisk er 1-2 år gamle og kun har kørt få tusinde km. Nu er bilerne brugte og kan normalt ikke sælges med nygarantien, da brugte biler jo måske kan indeholde skjulte fejl og mangler, så derfor vælger de fleste forbrugere at købe en ny bil i stedet for en brugt.

Men nu kan man trygt købe en lettere brugt Audi Q5 med AAP, da man faktisk får hele 2 års fuld garanti samt endda en efterfølgende 2 års serviceaftale, således man i hele denne lange periode trygt kan nyde sin bil uden at have uventede udgifter til service og reparationer, da Audi står for den afdeling, hvis uheldet skulle opstå. Dette er meget betryggende med en omfattende garantiordning, når man betaler over en halv million kroner for en lettere brugt Audi Q5.

Faktisk vil Audi i realiteten sjældent få udgifter i forbindelse med garantien, da bilen ved salget nemlig fremstår i samme stand som en helt ny bil, da bilen forinden er blevet nøje efterset af Audis egne teknikere, der så har udskiftet alle slidte og defekte dele på bilen med nye og naturligvis originale reservedele.

Fordele ved bilen Audi Q5

Man er generelt rigtig godt kørende, når man vælger en ny eller en lettere brugt Audi Q5, da dette er en ret stor SUV, der faktisk kan passe til langt hovedparten af forfaldende opgaver for både private samt for firmaer. Den er helt perfekt til at trække en stor campingvogn med, da den jo kan fås med firhjulstræk og er ideel til kørsel på alle former for terræn herunder markveje men ganske glimrende på store motorveje, da bilen kan yde en trækkraft på op til 340 hk samt en tophastighed på 250 km/t.

Accelerationen er fænomenal, da man kommer fra 0-100 på bare 5,1 sekunder, så generelt er der virkelig tale om et hidsigt køretøj med imponerende køreegenskaber, da den har et solidt og fast vejgreb og gode off road-egenskaber. Med en 2.0 liter motor kan bilen opnå en brændstoføkonomi på hele 20,4 kilometer på literen, hvilket er ganske imponerende for en stor luksuriøs SUV.