Når man har en moderne Audi A6 som privatbil eller som firmabil, så er man godt kørende, og man kommer rundt på en elegant og stilmæssig sikker måde kombineret med en unik køreglæde. Derfor bør man ikke springe til, hvis man bliver tilbudt nogle uoriginale Audi dæk eller fælge, som måske er noget billigere end Audis originale. Det kan ganske enkelt ikke betale sig at spare et par tusinde kr., når Audi i forvejen har et stort og velassorteret reservedels sortiment med mange eksklusive fælge og dæk, således man altid er flot og sikkert kørende. Audi A6 ejere kan nemt på Audis hjemmeside danne sig et overblik over, hvilke slags Audi reservedele der findes til bilen. Man kan både se tilbehørsprogrammet for fælge samt styling, og man bør som hovedregel altid købe originale Audi A6 reservedele, da man derved kan være helt sikker på, at denne type reservedel passer perfekt til bilen, således alle afgørende dimensioner og tolerancer er godkendt i forvejen.

Oversigt over originale Audi fælge

Når din Audi A6 skal have en ekstra finish, så giver man ofte bilen nye aluminiumsfælge, som både giver bilen gode køreegenskaber samt et flot og elegant look. Man bør kun købe originale fælge til sin bil, da disse er fremstillet af de bedste materialer, således forarbejdningskvaliteten er i top og kan garantere en optimal køreglæde og holdbarhed til mange års brug. Udvalget af fælge kan man vælge blandt flere genrer indenfor:

  • Klassisk
  • Enkelt
  • Sportsligt

Man kan finde fælge i størrelsen 16” til 20”, og de kan have forskellige typer og mønstre med deres eger, som netop kan tilpasses din individuelle smag og stil. Man er med disse originale fælge altid sikret en gennemtestet løsning, som er perfekt afstemt til netop din bil. Alle originale produkter er nemlig udviklet i tæt samarbejde mellem designere og tekniske udviklere hos Audi, så alle Audi A6 bilejere kan være sikre på en perfekt pasform med de nye fælge. Derfor vil man aldrig gå på kompromis med bilens køreegenskaber og dens sikkerhed. Det er en smagssag, om man vælger lavprofil dæk eller normalhøjde på dækkene, og man kan også vælge dæk i forskellige bredder.

Brede dæk er mest velegnede til kørsel om sommeren, da de opnår et rigtigt godt vejgreb, men i vintervejret kan de nemt skride ud samt aquaplane i kraftigt regnvejr, hvilket kan være meget farligt. Derfor skal man absolut lade sikkerheden komme i første række, hvorefter man vælger et smart design.

Hvilke dæk bør man vælge?

Når man køber originale Audi A6 reservedele såsom smarte aluminiumsfælge, så kan man bagefter vælge passende dæk til sine fælge. Audi anbefaler dæk fra de førende mærker, og det er især vigtigt, de nye dæk overholder typegodkendelsen i henhold til EUs såkaldte ECE-30 regulativ. Hermed kan man være sikker på, at kravene til dækkvalitet, mærkning og hastighed er opfyldt. Man bør også tjekke dækkenes DOT-mærke, der er den amerikanske kvalitetsstandard. Efter DOT-mærket kommer en datomærkning, som enten kan være et serienummer eller produktionsuge/år.

 

 

Billede: Raptor Alpha