Hvis penge ikke er et større problem, så findes der masser af suveræne prestige-biler at vælge imellem, og flere egenskaber følger disse biler:

  • De er kostbare i anskaffelse
  • De er kostbare i drift (brændstof økonomi og afgifter)
  • De har et væld af moderne faciliteter
  • Ligger godt og stabilt på vejen med høj komfort og køreglæde
  • Bilerne er producerede i begrænset antal og er derfor sjældne i trafikken
  • Bilerne udstråler succes, power og prestige
  • Bilerne har kraftige motorer med mange hestekræfter og høj topfart
  • Bilerne er fremstillet af unikke og holdbare materialer

Prisen er derfor stadig vigtig, men den er ikke længere den mest afgørende faktor, når man skal vælge en luksuriøs bil med masser af prestige.

Krav til en luksuriøs bil

Når man er på udkig efter en velkørende og sikker bil i et respekteret mærke, så bør man stille visse krav til bilen, idet der jo ofte er flere konkurrenter på markedet inden for luksusbiler.

De fleste bilproducenter har mindst ét luksusmærke blandt sine mange modeller så der er stadig masser af konkurrence blandt forhandlerne på luksusbiler. En prestigefyldt luksusbil bør som minimum indeholde de ovennævnte kvaliteter, men derudover må bilen gerne have et eksklusivt interiør i poleret ædeltræ eller læder, og bilen bør også have mange airbags samt 5 stjerner i sikkerhedstesten fra NCAP.

Visse bilkøbere fokuserer på topfarten og accelerationsevnen, mens andre fokuserer på sikkerheden og bilens udseende, eller fokuserer på bilens luksusfaciliteter og rummelighed.

Biler i millionklassen

Man kan finde udmærket luksusbiler for under en million kr., men når man kommer over dette beløb, så forventer man naturligvis noget ekstra fra bilens side.

Fire typiske direktørbiler er Mercedes E-klasse, Jaguar XF, BMW 5-serie og Audi A7, som alle har 6-cylindrede motorer.

Audi A7 har flere eksperter valgt som en smule bedre end konkurrenterne, idet den har V6-motorer med 245-300 hestekræfter. Audi A7 har ægte 4-hjulstræk, en topfart på 250 km i timen, og den kan køre omkring 16 km/liter. Men disse 4 luksusbiler får nu kraftig konkurrence fra Hyundai Genesis, der har lanceret en suveræn lækker bil i gennemført kvalitet og luksus, men prisen er også omkring 1.1 million kr.

Bilen har altså samme prisleje som de øvrige direktørbiler, men Hyundai Genesis har en imponerende 3.8 liter motor med hele 315 hestekræfter. Man kan sammenligne Hyundaien med de andre fire tilsvarende biler, og Genesis bilen har tilsyneladende samme kvaliteter som de øvrige tilsvarende biler, mens den endda har ekstra smarte faciliteter indbygget såsom en høj sikkerhed under kørslen med de mest avancerede højteknologiske sikkerhedsforanstaltninger med 9 airbags fordelt i front, bag, i siden og endda også som knæ-airbag.