Alfa Romeo 159 er kendt blandt bilentusiaster som en smart racerbil, som alligevel er velegnet til de daglige gøremål. Alfa Romeo introducerede bilen i 1950´erne, hvor den deltog i Formel 1 løb på racerbanerne, hvor man designede de kraftige og hurtige biler, som senere kunne blive hver mands eje, da de trods alt solgtes for rimelige priser sammenlignet med andre sportsvogne. Man fremstillede over 200.000 eksemplarer af modellen Alfa Romeo 159 i perioden 2004-2011, men nu er der nyheder på vej for bilisterne. Alfa Romeo relancerer nemlig model 159 igen i en suverænt attraktiv variant (TI-version) med masser af unikke udstyrsdetaljer, som gør den kraftfulde bil endnu mere eksklusiv og sporty.

Alfa Romeo 159

TI-versionen er en Alfa Romeo 159 med 19” alu-fælge, let sænket undervogn, sportssæder, rød instrumentgrafik, mørkt carbon-look på midterkonsollen, splitbagsæde og komplet læderkabine, så den skal nok vække en del opsigt på de danske veje. Bilen appeller især til danskere med hang til udsøgt design, avanceret teknologi og legendarisk køreglæde, og Alfa Romeo kan rigeligt indfri disse krav. Den populære model Alfa 156 var forgængeren for 159, og 156 blev en stor succes, så man forventer et stort salg af Alfa Romeo 159, der har endnu flere unikke detaljer. TI står for Turismo Internazionale, og dette er en betegnelse, som Alfa Romeo for år tilbage gav de allermest overdådigt udstyrede af deres biler. Disse biler var standardmodeller, som med forskellige stilistiske og mekaniske forandringer blev lavet om til ekstravagante fuldblods-sportsvogne til hverdagsbrug. Nu vil Alfa Romeo genindføre den prestigefyldte betegnelse på Alfa 159-familien. Bilen kommer med diskrete sideskørter, sort læderindtræk med rødt Alfa-logo, sportslæderrat med syninger, sportspedaler, forstærkede bremsere samt store sportssæder, der har ekstra støtte i siden og til benene. Man kan vælge blandt en sedanudgave eller som stationcar i fem forskellige farver med motorvarianterne 2.2 JTS, 3.2 V6 og 2.4 JTD. Prisen på Alfa Romeo 159 kommer til at ligge fra 522.000 kr. og opefter. Bilen har en lang række moderne udstyr såsom:

 • Blue & Me med Bluetooth®, media player med USB-port
 • El-ruder for og bag
 • Regnsensor
 • 3-trins sædevarme
 • Automatisk nedblænding af bakspejl
 • 7 airbags
 • To-zone klimaanlæg
 • Ratbetjent radio
 • Læderrat
 • Integreret lydanlæg med 8 højtalere
 • Armlæn for og bag
 • Dobbelt udstødning

Motoren i Alfa Romeo 159

Alfa Romeo ønsker både at give bilisterne en kraftig motor, således man både opnår topfart og acceleration ligesom rigtige racerbiler, men man skal også kunne opnå en fornuftig brændstoføkonomi på 12 km/liter, og dette dilemma har bilfabrikken løst på en smart måde ved at udvikle tre forskellige motorer, så man kan få en passende motor til sit behov. Især den nye 200 hestes 1750 TBi benzinmotor skal kunne afløse både 2.2 JTS og den store 3.2 V6 motor. Alfa Romeo har altid stået for en stilren bil i italiensk design med saft og kraft, men de har altid været rimeligt dyre i drift. Den nye benzinmotor er meget kraftig og giver dermed en suveræn ydelse, og den er desuden meget økonomisk, så den skal nok blive en stor succes fremover. Motoren har fået den prestige-agtige 1750-betegnelse, som tidligere har præget andre ypperlige biler fra Alfa Romeo såsom den kendte 1750 GT Veloce.  Betegnelsen er derfor også en fin cadeau til Alfa 159, der i forvejen betragtes som en bil for ægte feinschmeckere. Den samlede motorydelse for Alfa 159 1750 TBi kan sammenlignes med en god treliters benzinmotor, og det kan man tydeligt mærke bag rattet. Motoren er selve hjertet i Alfa Romeo 159, og den indeholder en mængde spændende teknologi såsom direkte benzinindsprøjtning, variabel timing på både indsugnings- og udstødningsknastakslerne, en helt ny type turbolader samt en meget avanceret motorstyring.

Billede: Aero7MY