En kraftig og luksuriøs firehjulstrækker til firmaet plejer ofte at koste 500.000-1.000.000 kr., men der findes billigere muligheder, og især Hyundai Santa Fe Van leverer meget for pengene. Så hvis man har et behov i firmaet for at anvende firmabiler med firehjulstræk, så bør man overveje Hyundai Santa Fe, som i privatudgave er en kraftig SUV med plads til 7 personer til prisen 669.000 kr. Hvis man køber samme bil som Van, så koster den kun 350.000 kr. excl. moms.  Dette er en meget konkurrencedygtig pris for en luksusbil med utrolig mange kvalitetsegenskaber.

Derfor bør en firmabil have firehjulstræk

Det er nødvendigt med træk på alle fire hjul, hvis man ønsker at have en terrængående bil, der ofte skal køre uden for de asfalterede veje. De nye modeller på markedet med firehjulstræk har permanent træk på alle fire hjul, hvorimod man på de ældre modeller kunne tilkoble forhjulstrækket manuelt, men man har dog altid en mulighed for at kunne slå spærredifferentialet til og fra manuelt. Ved ægte firehjulstræk får føreren en væsentlig bedre trækkraft og stabilitet på de asfalterede veje. Man skelner mellem ægte firehjulstræk og AWD (all wheel drive), idet AWD automatisk tilkobler træk på forhjulene, når omstændighederne byder dette. Dermed AWD som en normal baghjulstrukken bil, men her vil man tilkoble træk på forhjulene, når kørselsbetingelserne forandres markant som ved regn, islag, mudder eller en snestorm. Hvis man mister trækkraften på de bagerste hjul, så vil man kompensere for tabet ved at aktivere træk på forhjulene med AWD, men når baghjulene får godt ved i underlaget igen, så afbrydes trækket på forhjulene. AWD er dermed ikke velegnet til off-road kørsel i svært terræn, idet man har behov for ægte firehjulstræk, og AWD er kun velegnet til kørsel på asfalterede veje.

Santa Fe Van

Denne biler ideel som luksus firmabil, da man dels kommer rundt med stil, men bilen giver også en komfortabel kørsel samt en høj grad af sikkerhed, som kan måle sig med Mercedes og Audi biler, som dog er væsentligt dyrere. Santa Fe kan trække 2.500 kg, så man kan trække selv de største campingvogne og trailere. Bilen har en stor og elegant kabine med masser af plads, og alt er i høj kvalitet. Bilen er både sporty i udseende samt under motorhjelmen, og den anvender en 2.2 liter dieselmotor, som giver hele 197 hestekræfter. Bilen har naturligvis et avanceret klimaanlæg, alt i komfort samt antispin, ESC og bremseassistent. ESC er en intelligent elektronisk styret stabilitetskontrol, der hele tiden overvåger bilens vejgreb. Hvis systemet fornemmer, bilen er ved at miste vejgrebet, så griber elektronikken ind og regulerer automatisk hjulenes bremsekraft og motorens effekt, så du holder dig på ret kurs. Antispin er et intelligentsystem, der konstant overvåger bilens acceleration og vejens forhold. Hvis der skulle opstå ubalance mellem disse, så justerer antispin- systemet hastigheden, så acceleration og underlag spiller bedre sammen, og på den måde mister du aldrig kontrollen over bilen. Så hvis firmaet står overfor at skulle have nye erhvervsbiler, så kan Santa Fe Van absolut være et godt valg til flere situationer.

 

Billede: order_242

Billede: RL GNZLZ