I dag er det faktisk muligt at finde en brugt Audi Q5 til nedsat pris, hvor der i virkeligheden er tale om en ny bil, idet Audi med deres AAP garantiordning sælger disse biler med samme stand og garanti som helt nye biler. AAP står for Audi Approved Plus, og nu kan bilkøbere roligt investere i en nyere, men brugt bil, og samtidigt sove roligt om natten, da man slipper for udgifter på bilen i flere år ud i fremtiden. Hvis man gerne vil have en stor Audi med ægte firehjulstræk, så er det sikkert modellen Q5, man bør satse på. På Audis hjemmeside ses hele udvalget af AAP biler, så her finder man også en brugt Audi Q5 til nedsat pris.

Konceptet AAP

Tidligere har købere til dyre men brugte biler ikke fået meget garanti ved købet, og man kunne jo være uheldig at købe en bil med alvorlige fejl og mangler, der kunne komme til at koste mange penge at få bragt i orden. Når man f.eks. køber en brugt Audi Q5 med AAP, så får man faktisk to års fuld garanti på bilen ligesom ved køb af en helt ny bil, men derudover giver Audi en to års udvidet serviceaftale med i prisen på bilen, og så er man totalt dækket ind mod uventede reparationer og udgifter i denne periode, eller til bilen har kørt totalt 40.000 km. Det giver øget tryghed for bilisten, at man ikke får udgifter i de første mange år på bilen, og Audi giver denne garanti, fordi de forinden har gennemgået bilen på værkstedet, og bilen er grundigt efterset og testet igennem, og alle defekte, uoriginale og manglende dele på bilen er erstattet af nye originaldele, således bilen reelt er i samme stand som ny. Derfor kommer Audi sjældent til at mærke på reklamationer, da der er tale om biler af høj kvalitet, der kan tåle mange års brug på vejene med den rette vedligeholdelse. Man får desuden gratis autohjælp med i pakken, og den gælder overalt i Europa, så man ikke står på en landevej i udlandet uden at kunne komme videre.

Hvilken bil er bedst?

Alle bilister har et forskelligt kørselsbehov og forskellige pladsbehov i bilen, og desuden vurderer bilisterne sikkerhed, pris, plads mv. forskelligt. Derfor vælger vi forskellige biler, men generelt kender bilisterne til Audis høje kvalitet på alle modellerne, og man kan få både billigere og mindre modeller, såvel som der findes dyrere og større biler i programmet. Hvis man stiller krav om firehjulstræk, plads, komfort og køreglæde, så er det oplagt at vælge en Q5 fra Audi, og når man kan få den til nedsat pris med AAP, så kan en brugt Audi Q5 være et glimrende valg. Generelt findes der en kraftig motor i en Q5, således man opnår en ydelse på op til 340 hk samt en tophastighed på op til 250 km/t. Bilen kan accelerere fra 0-100 km/t på bare 5,1 sekunder, og man kommer sikkert rundt i sving og terræn med bilens effektive quattro-firehjulstræk, så konklusionen bliver, at Audi Q5 en SUV med gode off road-egenskaber.