En ny stor Audi firehjulstrækker er noget af det bedste og dyreste, der findes på bilmarkedet, idet mange af Audis modeller hedder quattro, og det er Audis betegnelse for firehjulstræk.

De mindre modeller som Q3 og A3 koster lidt under en halv million kr., mens topmodellen A7 koster langt over 1 million kr., men såfremt man er villig til at købe en nyere bil til nedsat pris, så bør man holde øje med biler, der sælges med betegnelsen Audi Approved, idet disse biler er kontrollerede og eftersete af Audis egne specialuddannede teknikere, som garanterer for bilen er i topklasse uden nogen form for fejl og mangler.

 

Fordele med Audi Approved Plus

Egentlig hedder dette internationale koncept helt præcist Audi Approved Plus, men det forkortes normalt AAP, og biler med denne betegnelse er ofte 10 % billigere end samme bils nypris, og denne bil er imidlertid lettere brugt men 100 % i orden, så interesserede købere kan trygt investere i denne bil og forvente samme oplevelse som en helt ny bil.

En AAP bil er ofte kun 1-2 år gammel og har kørt få tusinde km, så egentlig er bilen ikke specielt slidt, og derfor vil Audi på disse modeller garantere bilkøberen en tryghed, således man får samme garanti og rettigheder som køb af ny bil. Man får dermed to års fuld garanti på bilen, hvorefter man får yderligere to års fuld serviceaftale på bilen, så derfor kan man se frem til flere års problemfri kørsel uden uventede udgifter til reservedele og arbejdslønninger.

Man kan læse mere om AAP på Audis hjemmeside, hvor der blandt andet fremgår, at serviceaftalen løber indtil bilen har kørt 40.000 km.

 

Audi Approved giver tryghed ved køb af bil

Så hvis man gerne vil købe en dyr Audi firehjulstrækker af typen quattro, så er disse biler temmelig kostbare, men man kan spare mange penge ved at købe bilen lettere brugt, og med betegnelsen Audi Approved får man samme betingelser og vilkår som ved køb af ny bil, så derfor opnår man både tryghed og garanti med denne smarte ordning, selvom man egentlig køber en brugt bil.

Brugte biler har man jo tradition for at bør være påpasselige over for, da bilerne måske netop sælges, fordi de har skjulte fejl og mangler, som indenfor en kort fremtid vil koste bilejeren store udgifter til ny motor, topstykke, gearkasse, kobling, differentiale, bilens elektriske system eller andre dyre originale reservedele, men med AAP kan man trygt købe bilen brugt, da Audi betaler alle regninger i garantiperioden på både reservedele og arbejdsløn.

Aftalen omfatter en garanti for bilen er 100 % gennemtjekket og fejlfri, idet alle fundne fejl er udbedrede med originale dele, så man kan altså se frem til en længere periode med bekymringsfri kørsel og sikkerhed mod uforudsete udgifter. Udover garantien omfatter serviceaftalen også Audis mobilitetsservice, der yder brugerne fri vejhjælp overalt i Europa, så man dermed sparer et abonnement på vejhjælp.

Billede: The National Roads and Motorists’ Association