Når direktøren skal have en firmabil, så står valget ofte mellem de tre tyske kvalitetsbiler i luksusklassen Audi, BMW og Mercedes. Kunderne vil nemlig have kvalitet, fart og luksus, hvilket man får med alle tre bilmærker. Disse 3 bilmærker konkurrerer indbyrdes om at kapre flest ordrer på disse luksusbiler, hvor prisen ikke er den afgørende faktor. Firmaerne kan alligevel afskrive udgifterne på firmabilen i regnskabet, så det er ikke altafgørende for valget, om bilen koster 400.000 kr., 700.000 kr. eller 1 million kr. Den vigtigste parameter er følelsen af fart og luksus, så nøgleordet her er prestige. En lækker firmabil til chefen i firmaet skal være flot, potent og kvalitetspræget, og dette er de tyske bilproducenter mestre i. Du kan se meget mere om Audi luksus biler her. 

Kampen mellem Audi, BMW og Mercedes

Selv på racerbanerne i Formel 1 løbene er det Audi og Mercedes som kæmper om førstepladsen, hvilket de også gør om de velhavende firmakunder, som skal vælge en firmabil. De får imidlertid skarp konkurrence fra BMW, som også har nogle overbevisende firmabiler i deres program. Bilproducenterne lokker med høj topfart, 4 hjulstræk, masser af hestekræfter og acceleration, således de kan tage forspringet ned til de konkurrerende bilproducenter. Audi har topmodellerne i RS serien, hvor især Audi RS6 er populær som firmabil. Mercedes har mange populære modeller til at konkurrere mod Audi, og mange har valgt Mercedes E63 AMG fra den populære AMG serie. Hos BMW satser man især på M5 serien til firmakunderne.

Dette ønsker kunderne af deres firmabil

De fleste eksklusive bilkøbere stiller krav om en diskret bil med en kraftig motor, som hurtigt og sikkert kan bringe dem frem til deres destination med stil og prestige. Dette opfylder topmodellerne hos både Audi, Mercedes og BMW, og den endelige beslutning kan være svær at tage. Satser man på masser af acceleration og elektronik, så bør man nok vælge BMW, som er kendt for denne luksus. Men satser man på komfort og luksus med masser af hestekræfter bagved, så står valget normalt mellem Audi og Mercedes. Det er små faktorer til forskel mellem disse modeller, så det er ofte de små detaljer, som er udslagsgivende ved den endelige beslutning i valget af firmabil. Mercedes har i mange år været den ultimative firmabil, men i dag er de hårdt presset af Audi på dette område.

Læs også meget mere om firmabiler her.

 

Billede: diegofornero (destino2003)