De kendte kører sportsvogn

Normalt er det kun de kendte der kører sportsvogn. Man regner med, at det er for de rige og kendte. Men virkeligheden ser helt anderledes ud. Man kan fx leje en sportsvogn eller man kan købe en sportsvogn brugt.

Mekaniker vennen

Hvis du køber sportsvognen brugt, så er det enten fordi du er mekaniker, ferm på fingrene eller har en mekaniker ven. Det er tåbeligt, at investere i en sportsvogn, hvis du ikke kan finde ud af at reparere den og vedligeholde den.

Sportsvogne har sjæl

En sportsvogn har sjæl, for nogle er det nærmest en bedste ven. Den skal plejes, vedligeholdes, den skal have omsorg, bruges og vises frem.

Vækker følelser

En sportsvogn vækker følelser, den får os til at grine, græde og endda føle angst. Adrenalinen suser i top, når man kører max eller i hvert fald forsøger på det. De danske veje er ikke indrettet til sportsvogne, men indimellem, kan man have held med, at få den op i fart.

Adrenalinsus

Du ved du har fået adrenalinsus, når hjertet banker, sveden pibler frem og du bare vil have mere. Sådan er det med en sportsvogn. Du kan ikke engang sammenligne det med en godt årgangsvin. Det er nærmere som en flirt.

Alfa Romeo 4C

Alfa Romeo 4C  er bare en ud af mange fede sportsvogne, jeg har set på, som har nogle af ovenstående kvaliteter.Hvis jeg skulle have en sportsvogn, ville jeg være nød til at leje en. Men man har vel lov at drømme. Alfa Romeo 4C er en baghjulstrukket centermotor-sportsvogn med italiensk charme. Den lanceres i løbet af 2013. Den skulle efter sigende have en lav egenvægt, 1,8-liters turbomotor og dobbelte wishbone-affjedring foran. Alfa Romeo 4C blev for første gang vist ved biludstillingen i Genéve. Bilen har en vægt på omkring 900 kilo. Den har i øvrigt en 4-cylindret 1.742 ccm motor, men med den sekstrins TCT-gearkasse er 0-100 km/t klaret på 4,5 sekunder. Motorblokken er konstrueret i aluminium, og med de 240 heste som sendes til baghjulene, bør der – være lagt op til sjov. Topfarten er 258 km/t, og det nyudviklede D.N.A.-system har en Race-funktion, som hjælper den godt fra start. Den skulle nok få sat gang i adrenalinen.

Billede: AlBargan